You are currently viewing טירת צ'טסוורת' Chatsworth House

טירת צ'טסוורת' Chatsworth House

סיפורו של בית בן כ 600 שנים עם האנשים שחיו בו, השריפות, ההריסות השיפוצים ומה שהביא אותו עד היום עם כ 300,000 מבקרים בשנה.
צ'טסוורת' האוס הוא בית מפואר בדרבישייר דייל , כ 5.6 ק"מ צפונית-מזרחית ל- Baewell אנגליה. זהו מקום מגוריו הנוכחי של הדוכס מדבונשייר. הבית שייך למשפחת קוונדיש מאז 1549.
כיום יש בו אוספים מרכזיים של ציורים, רהיטים, רישומי אולד מאסטר , פסלים ניאו-קלאסייםוספרים. הוא נבחר מספר פעמים כבית הכפרי המועדף על בריטניה

ההיסטוריה של טירת צ'אטסוורת'

תחילתו בתקופת הטיודורים בשנת 1550.
ליידי Bess of Hardwick , מקומית ממשפחה צנועה, התחתנה עם מישהו צעיר. היה לו רכוש והוא נפטר אחרי שנה.
באופן נדיר היא היתה אלמנה עם רכוש ושלטה בגורלה. היא השתייכה לחצר של אליזבת הראשונה ויכלה לבחור עם מי להתחתן בשנית. וכך, Ser William Kavendish נבחר, הם רכשו את השטח וב 1549 התחילו לבנות את הבית.לימים גם הוא נפטר. היא התחתנה עם עוד שניים. היו לה הרבה ילדים.
אחד מהם, הוא הדוכס מדבונשיר שצאצאיו גרים בבית עד היום.
ב 1695 הבית עבר שיפוץ מסיבי לסגנון הבארוק.
עם השנים התווסף הגשר. המיקום שלו נקבע לפני הנחיה פשוטה: שהנוף של הבית מהגשר ייראה טוב.

אחוזת צ'טסוורת' מנוהלת כעת על ידי הנאמנים של ההתנחלות צ'טסוורת', שהוקמה ב-1946, בשל הוצאות האחזקה הרבות וסיבות פוליטיות אחרות.

כמה פרטים טכניים:
לבית הראשי יש חמש קומות, (לא כולל האגפים).
סה"כ השטח : כ-7,500 מ"ר.
יש בו כ 300 חדרים , כ 200 משמשים למשפחה.
הבית מותאם היטב על מנת לאפשר למשפחה להתגורר באופן פרטי בדירותיה בזמן שהבית פתוח לקהל הרחב.

אדריכלים: וויליאם טלמן, תומס ארצ'ר, ג'פרי וויאטוויל, ג'וזף פקסטון, ג'יימס פיין.

זווית המעצבת

ב 1695 הבית עבר שיפוץ מסיבי לסגנון הבארוק.
עם השנים התווסף הגשר. המיקום שלו נקבע לפני הנחיה פשוטה: שהנוף של הבית מהגשר ייראה טוב.

מבנה הבית בצורת H, מבנה קלאסי. החזית הראשית שלו כביכול פונה לכביש אבל גם לכיוון הגנים. תחכום אדריכלי.

בית צ'טסוורת' במהלך השנים

באמצע שנות החמישים, הדוכס והדוכסית ה-11 החלו לחשוב על מעבר דירה. הבית שלפני המלחמה הסתמך לחלוטין על צוות גדול לנוחותו, היה חסר מתקנים מודרניים. הבניין חווט מחדש, האינסטלציה והחימום עברו שיפוץ, ושש דירות צוות עצמאיות נוצרו כדי להחליף את חדרי השינה הקטנים של הצוות ואולם המשרתים הקהילתיים.
בנוסף נוספו 17 חדרי רחצה מודרנים.
חדרי המשפחה נצבעו מחדש, שטיחים הוצאו מהחנות ותוקנו או הוחלפו וגם הוילונות חודשו.
הדוכס והדוכסית ושלושת ילדיהם עברו לבית ב-1959.

בשנת 1981, הנאמנים של ההתנחלות צ'טסוורת', יצרו נאמנות חדשה של בית צ'טסוורת'. המטרה הייתה לשמר את הבית ותפארתו ל"טובת הציבור".
הנאמנות החדשה זכתה לחכירה ל-99 שנים של הבית, תכולתו העיקרית, שטחו, מתחמיו והיערות הסמוכים לו.

תחילת שנות האלפיים:
סקר מבני בשנת 2004 הראה כי נדרש שיפוץ גדול. בוצעה תוכנית של 32 מיליון ליש"ט של עבודות, כולל שחזור של עבודות אבן, פסלים, ציורים, שטיחי קיר ותווי מים. העבודה, הנרחבת ביותר מזה 200 שנה, ארכה עשר שנים עד 2018.
ארכיון אוסף דבונשייר המאוחסן בצ'טסוורת' כולל 450 שנים של מסמכים על המשפחה ושתי האחוזות העיקריות שלה.

כמה פרטים נוספים:

  1. במהלך גלי החום האירופיים של 2022 , קטע מהפרטר הגדול שכבש בעבר את הדשא הדרומי של צ'טסוורת' נחשף כשהדשא והאדמה התייבשו, והראה את דפוסי עבודות העפר ששימשו לבנייתו.
  2. במקום צולם סרט בשנת 1945 שמוחזק על ידי מוזיאון הקולנוע בלונדון.
  3. הגן מושך אליו כ-300,000 מבקרים בשנה. יש לו שילוב מורכב של מאפיינים משש מאות שנים שונות.
    הוא מוקף בחומה באורך 2.8 ק"מ.
    הוא יושב בצד המזרחי של העמק של נהר הדרוונט ומשתלב בפארק שמסביב, המשתרע על כ 1,000 דונם.
    החורשות הללו מהוות רקע לגן.
    בשוטף יש צוות של כ-20 גננים במשרה מלאה.

כתובת: Chatsworth Bakewell Derbyshire DE45 1PP

מדד יפעת:

לא להחמיץ!

מה עוד יכול לעניין אותך? בלוג טיולים מומלץ לטיולי שישי ושנ"ץ! פרטים נוספים בלחיצה כאן.

כתיבת תגובה